Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 27-10-2008

27-10-2008

Netwerk

856 x bekeken | 0 reacties
6
Alkmaar wil af van hoerenbuurt
Na de Wallen in Amsterdam wil nu ook Alkmaar haar rosse buurt opschonen. De gemeente is van plan om driekwart van de ramen aan de Achterdam te sluiten. De reden: hoerenpanden zouden worden geŽxploiteerd met geld uit criminele activiteiten. Een portret van de familie Nool, al decennialang de grootste raamexploitant in de hoerenbuurt van Alkmaar.

Illegale sigaretten booming business
In de eerste helft van 2008 zijn meer illegale sigaretten onderschept dan in heel 2007. Dat meldt het ministerie van FinanciŽn exclusief in Netwerk. Smokkel van illegale sigaretten is booming business. Volgens onderzoek van criminologen en de kerftabakindustrie komt dat door de hoger wordende accijnzen op sigaretten en lage straffen voor het smokkelen van illegale tabakswaar.

Milieuvervuiler houtkachel?
Steeds meer Nederlanders hebben een houtkachel. Kachelhandels draaien de laatste paar jaar dan ook topomzetten. Maar de uitstoot van fijnstof door een houtkachel is even hoog als een dieselauto zůnder roetfilter. Rokende schoorstenen kunnen in woonwijken voor veel overlast zorgen, zeker als er verkeerd wordt gestookt en de houtkachel als een soort allesbrander wordt gebruikt. Nu al verhuizen gezinnen uit 'stookstraten' omdat ze de voortdurende overlast en gezondheidsschade beu zijn.

Presentatie: Aart Zeeman.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op maandag 27 oktober door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Aart Zeeman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie