Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 27-6-2008

27-6-2008

Netwerk

1150 x bekeken | 0 reacties
6
Zimbabwaanse oppositie
Vrijdag is de dag van de verkiezingen in Zimbabwe, maar er valt niets anders te kiezen dan Robert Mugabe. Oppositieleider Morgan Tsvangirai heeft zich teruggetrokken uit de strijd. Vanuit Engeland gaat de oppositie door tegen Mugabe. Vanuit Londen een verslag van de grootste Zimbabwaanse oppositiekrant en een radiostation waar Zimbabwanen inbellen met hun verhalen over het verscheurde land.

Verbod op downloaden
De Haagse rechtbank heeft donderdag geoordeeld dat het downloaden van muziek en films illegaal is. Privégebruik is alleen nog toegestaan als 'daarbij geen afbreuk wordt gedaan aan de normale exploitatie van werken'. We inventariseren de gevolgen van dit vonnis en spreken hiervoor met een fanatieke downloader, een jurist van Stichting Brein en de manager Juridische Zaken van Stichting de Thuiskopie.

Het Vrouwenelftal - Maya Meijer-Bergmans
Maya Meijer-Bergmans. Haar echtgenoot vastgoedontwikkelaar Ton Meijer behoort tot een van de vijfhonderd rijkste Nederlanders. Als ze zou willen, zou ze nooit meer hoeven te werken. In plaats daarvan is ze zelf succesvol zakenvrouw: ze is als commissaris nauw betrokken bij familiebedrijf Meyer Bergman en ze is mede-eigenaar en directeur van een van de culturele hotspot in Amsterdam, de Westergasfabriek. Daarnaast is ze bestuurslid van een aantal stichtingen, zet ze zich in voor SOS-Kinderdorpen, voor familie van kankerpatiënten, voor Pink Ribbon en voor verschillende kunstprojecten. 'Als je zo'n geluksvogel bent, dan vind ik dat je ook iets terug moet doen voor de maatschappij', aldus de kunsthistorica en moeder van vier kinderen over haar drijfveer.

Presentatie: Aart Zeeman.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op vrijdag 27 juni door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Aart Zeeman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie