Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 27-6-2007

27-6-2007

Netwerk

1283 x bekeken | 0 reacties
6
De ronde van 'tante majoor'
Van alle kanten komen de reacties op het overlijden van majoor Bosshardt. Hoogwaardigheidsbekleders waaronder koningin Beatrix, premier Balkenende, burgemeester Cohen van Amsterdam en kardinaal Simonis hebben hun medeleven betuigd, maar ook het condoleanceregister stroomt vol met reacties uit het hele land. In Netwerk de reacties uit 'haar' buurt, de Amsterdamse Wallen.

Aanpak loverboys faalt
Het loverboy-probleem wordt steeds groter. Steeds meer meisjes worden daarvan slachtoffer en de loverboys bedenken voortdurend nieuwe manieren om hen te verlokken. Grof geweld wordt daarbij niet geschuwd. De daders ontspringen bijna altijd de dans. Experts, waaronder criminoloog Frank Bovenkerk, slaan alarm.

Transportcriminaliteit neemt toe
Transport en Logistiek Nederland luidt de noodklok over het toenemende aantal overvallen op vrachtwagenchauffeurs. De parkeerplaatsen waar de vrachtwagens staan voor de nacht zijn vaak onbewaakt en dus ideale plekken voor criminelen om te beroven. Want als de goederen eenmaal zijn afgeleverd bij goed beveiligde opslagplaatsen en winkels, is het een stuk lastiger ze te stelen. De vrachtwagens op de Europese wegen vormen de zwakke schakel. In Netwerk een interview met de vrachtwagenchauffeur die vorige week op een brute wijze door nep-agenten in Frankrijk werd overvallen.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op woensdag 27 juni door de EO en de NCRV. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie