Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 27-1-2006

27-1-2006

Netwerk

1114 x bekeken | 0 reacties
6
Sylvia Millecam en de alternatieve genezers
7 februari buigt het medisch tuchtcollege zich over de zaak van drie artsen en alternatieve genezers die volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg niet volgens de richtlijnen zouden hebben gehandeld in hun zorg aan Sylvia Millecam, die in 2001 overleed. Aan de vooravond van de zaak verschijnt een biografie over de actrice, geschreven door Netwerk-journalist Alje Kamphuis. In Netwerk aandacht voor de rol van de aangeklaagde artsen en hun kijk op Sylvia's ziekteproces.

Wat is liefde?
Paus Benedictus XVI benadrukte deze week in zijn eerste encycliek, een pauselijke rondzendbrief, het centrale belang van de liefde in het christendom. In zijn encycliek heeft de paus het over zowel de erotische liefde (eros) als de naastenliefde (caritas). Netwerk vroeg aan twee wetenschappers wat liefde is, hoe het werkt en waar het in de hersenen zit. En kan liefde als medicijn werken tegen maatschappelijke onrust?

Oproep: stel uw vraag over de missie Afghanistan
Netwerk houdt zondag de mogelijke missie naar Afghanistan tegen het licht: wat zijn de gevaren, hoe goed zijn onze jongens en kunnen ze de opdracht aan? De redactie van Netwerk is benieuwd of u vragen heeft over de missie. Die kunt u dan aan ons mailen. De vijf meest gestelde vragen worden in de uitzending behandeld.

Presentatie: Fons de Poel.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op vrijdag 27 januari door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Fons de Poel. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie