Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 26-9-2007

26-9-2007

Netwerk

976 x bekeken | 0 reacties
6
Militair regime in Birma slaat vreedzaam protest uiteen
Een groeiend aantal boeddhistische monniken kleurt de straten van Myanmar (Birma). In geweldloze optochten protesteren zij tegen de militaire junta die het land al sinds 1962 in de greep heeft. Netwerk zoomt in op oppositieleidster en Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi, die sinds 1988 het gezicht is van de oppositiebeweging in Birma. Tevens spreekt Netwerk met Birmese mensen in Nederland, die de ontwikkelingen in hun land op de voet volgen en terugblikken op de protestacties van 1988, die destijds eindigden in een bloedbad.

Leven na je geloof te hebben verlaten
Netwerk spreekt met Loubna Berrada. Zij was nummer twee van het comité van ex-moslims, maar stapte eruit omdat ze het niet eens is met het optreden van voorman Ehsan Jami. Loubna was het enige in Nederland geboren lid van het comité. In Netwerk vertelt Loubna hoe moeilijk het zelfs voor derde generatie Marokkanen is om na het verlaten van het geloof te leven met de verstikkende sociale druk.

Presentatie: Aart Zeeman.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op woensdag 26 september door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Aart Zeeman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie