Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 26-3-2008

26-3-2008

Netwerk

864 x bekeken | 0 reacties
6
Anti-Wildersdemonstrant wil veroordeeld worden
De Amsterdamse politie arresteerde zaterdag tijdens de manifestatie tegen racisme op de Dam in Amsterdam een man wegens discriminatie van Joden. De man, de 48-jarige Joris Jochemsen uit Zutphen, deelde pamfletten uit met hierop uitspraken van PVV-voorman Geert Wilders, waarbij Jochemsen de woorden 'moslim' en 'islam' had vervangen door 'jood' en 'jodendom'. In Netwerk de man die veroordeeld wil worden, Joris Jochemsen.

Slaapproblemen bij kinderen groter dan verwacht
Bijna een derde van de kinderen kampt met slaapproblemen. Aanstaande zaterdag wordt de derde Nationale Slaapdag gehouden. De afgelopen twee jaar is er vooral gekeken naar slaapstoornissen bij volwassenen, maar dit jaar is het thema Slaapstoornissen bij kinderen. De Nederlandse Vereniging voor Slaap-Waak Onderzoek (NSWO) hield daarom een enquête, waaruit bleek dat dertig procent van de ondervraagde ouders te maken heeft met slaapproblemen bij hun kinderen. Netwerk sprak met Caroline Kluft, psycholoog en behandelaar van slaapstoornissen bij kinderen. Daarnaast was Netwerk aanwezig bij het slaapstoornisonderzoek waar Thomas, een twaalfjarige jongen die slaapproblemen heeft, aan meedeed.

Geen ruimte voor groene energie
Het kabinet wil dat in 2020 twintig procent van de energie duurzaam wordt geproduceerd. Een belangrijk deel van deze zogeheten groene energie komt van tuinders. Zij kunnen restwarmte uit hun kassen terugleveren aan het elektriciteitsnet, waarmee een stad als Amsterdam verwarmd en verlicht kan worden. Alleen is er geen ruimte op het net. Netbeheerder Tennet, die valt onder het ministerie van Economische Zaken, heeft onvoldoende capaciteit om deze energie af te nemen. Groene energie van windmolens kampt met hetzelfde probleem. In Netwerk een reportage over mooie woorden en een gebrek aan daden.

Presentatie: Aart Zeeman.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op woensdag 26 maart door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Aart Zeeman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie