Uitzending
Netwerk - 26-1-2009

26-1-2009

Netwerk

978 x bekeken | 0 reacties
6
Dendermonde rouwt na drama op crèche
Naar schatting zesduizend mensen liepen zondag in een stille tocht in Sint-Gilles-bij-Dendermonde mee ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de steekpartij van vrijdag. Heel België is in shock en rouw. Een reportage over een gemeenschap die haar wonden likt.

Ontslaggolf teistert Nederland
Na drie jaar te zijn gedaald, groeit de werkeloosheid weer en zijn nieuwe banen schaars. Een van de zwaarst getroffen regio's is Oost-Brabant. Netwerk ging op zoek naar de mensen die slachtoffer zijn geworden van de kredietcrisis. Econoom Sweder van Wijnbergen probeert onze 'arbeidsmarkttoekomst' te blikken.

Puinruimen in Gaza
In Gaza beginnen de inwoners met het opruimen van de verwoestingen die zijn aangericht door de beschietingen. Sinds de wapenstilstand vertoont Hamas zich weer openlijk op straat. Human Rights Watch onderzoekt momenteel of het waar is dat de organisatie burgers heeft gebruikt als levend schild. Verslaggever Piet de Blauw sprak met een lid van Fatah. De man, die niet herkenbaar in beeld wil komen, beweert dat Hamas hem in de benen zou hebben geschoten en hem vervolgens gehinderd zou hebben om hulp te kunnen zoeken.

Presentatie: Aart Zeeman.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op maandag 26 januari door de EO en de NCRV. Te gast was Sweder van Wijnbergen. De presentatie was in handen van Aart Zeeman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie