Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 26-8-2008

26-8-2008

Netwerk

1001 x bekeken | 0 reacties
6
Verbod op kraken
Het CDA, de VVD en de ChristenUnie willen een verbod op kraken en hebben hiervoor een initiatiefwetsvoorstel ingediend. Hierin staat onder meer dat op kraken een gevangenisstraf van 32 maanden staat. Daarnaast wordt in het wetsvoorstel rekening gehouden met het tegengaan van langdurige leegstand. Netwerk bezocht samen met Brigitte van der Burg, Tweede Kamerlid voor de VVD, een kraakpand in Den Haag. Hier legt zij aan de krakers uit waarom zij voor het kraakverbod is.

De dag van Hillary op de Democratische Conventie
Deze week vergadert de Amerikaanse Democratische Partij over de komende presidentsverkiezingen. Dinsdag is de dag van Hillary Clinton; ze houdt dan de openingsspeech. Een spannende dag voor de Democraten, na de maandenlange bittere strijd om de presidentskandidatuur voor de Democraten. Gaan ze eensgezind voor Obama of blijven de voorstanders van Hillary mokken? Netwerk is ter plaatse en volgt de bijeenkomst door de ogen van een gedelegeerde uit Hawaii die Hillary steunt terwijl zijn staat voor Barack Obama is.

Ons dagelijks brood: de tomaat
Terwijl tomaten gedurende het hele jaar hier in Nederland gekweekt worden, liggen er, met name in de winter, hoofdzakelijk Spaanse tomaten in onze winkels. Uit onderzoek blijkt echter dat veel Spaanse tomaten giftiger zijn dan de Nederlandse. In het laatste deel van de serie Ons dagelijks brood aandacht voor de tomaat.

Presentatie: André Zwartbol.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op dinsdag 26 augustus door de EO en de NCRV. Te gast was Brigitte van der Burg. De presentatie was in handen van André Zwartbol. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie