Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 25-6-2007

25-6-2007

Netwerk

1159 x bekeken | 0 reacties
6
Aanpak loverboys faalt
Het loverboy-probleem wordt steeds groter. Steeds meer meisjes worden daarvan slachtoffer en de loverboys bedenken voortdurend nieuwe manieren om hen te verlokken. Grof geweld wordt daarbij niet geschuwd. De daders ontspringen bijna altijd de dans. Experts, waaronder criminoloog Frank Bovenkerk, slaan alarm.

Behandeling dyslexie voorlopig niet in basispakket
Twaalf jaar geleden bekeek toenmalig minister Borst van Volksgezondheid of de behandeling van dyslexie bij basisschoolleerlingen kon worden vergoed. Vier jaar geleden dienden Tweede Kamerlid Van Miltenburg (VVD) en haar toenmalige collega Smits (PvdA) een motie in om te onderzoeken hoe dat het beste kon gebeuren. Dat onderzoek heeft tot een protocol geleid, maar waarschijnlijk wordt de deadline voor de invoering van de behandeling gemist.

De toekomst van het Deltaplan
In Netwerk een reportage over het Deltaplan. Na de watersnoodramp in 1953 was de conclusie: dit nooit meer. Na een voor ons land ongekende krachtsinspanning kwam het Deltaplan tot stand. Bijna vijftig jaar is er gebouwd aan het vergroten van de veiligheid van ons land. De kustlijn werd 700 kilometer ingekort, er kwamen tientallen sluizen, dammen en dijken. Maar nu voldoet het niet meer. Het klimaat verandert, er komen zwaardere en langduriger stormen, de zeespiegel stijgt en de rivieren moeten veel meer water af gaan voeren. Moet er een nieuw Deltaplan komen?

Presentatie: Frank du Mosch.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op maandag 25 juni door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Frank du Mosch. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie