Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 25-1-2008

25-1-2008

Netwerk

984 x bekeken | 0 reacties
6
Tweede Kamer wil happy slapping harder aanpakken
De Tweede Kamer wil happy slapping de kop indrukken. Door middel van snelrecht moeten de daders die de gefilmde mishandelingen publiceren aangepakt worden, aldus coalitiepartijen PvdA en CDA. Stichting De Kinderconsument steunt het voorstel. Deze week kwam een nieuw happy slapping incident onder de aandacht, waarin een 17-jarige autistische jongen uit Arnhem langdurig werd getreiterd door buurtgenoten. Filmpjes hiervan verschenen op YouTube. Een gesprek met Albert Benschop, internetsocioloog en hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Hij stelt vraagtekens bij de effectiviteit van snelrecht bij dit soort zaken.

Onderwijsadviseur riskeert celstraf vanwege reis met leerplichtige kinderen
Op wereldreis van vier maanden met het hele gezin. De onderwijsinspectie kan je hierbij lelijk dwarszitten, door geen ontheffing van de leerplicht toe te kennen. Dit overkwam ook Peter te Riele, die vier maanden sabbatical had gekregen om een grote reis te maken, samen met zijn gezin. Te Riele, zelf onderwijsdeskundige, gaf gedurende de reis zijn twee dochters, toen negen en tien jaar oud, zelf les. Na terugkeer wachtte hem de rechter, met alle gevolgen van dien. Een reportage.

Frits Bolkestein over het zestigjarige bestaan van de VVD
De VVD viert morgen haar zestigjarige bestaan. Aan de vooravond van de viering praten we met Frits Bolkestein. In een exclusief interview vertelt de oud-partijleider over de VVD en de huidige politiek leider Mark Rutte, over Rita Verdonk en over Geert Wilders, die ooit zijn fractiemedewerker was.

Presentatie: Frank du Mosch.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op vrijdag 25 januari door de EO en de NCRV. Te gast waren Frits Bolkestein en Mark Rutte. De presentatie was in handen van Frank du Mosch. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie