Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 25-8-2008

25-8-2008

Netwerk

1216 x bekeken | 0 reacties
7
Maarten van der Weijden
De olympir met het misschien wel mooiste goud. Het levensverhaal van zwemmer Maarten van der Weijden is bekend, na kanker te hebben overwonnen, won hij goud in Peking. Vandaag komt hij terug in Nederland. In het Olympisch stadion in Amsterdam worden de sporters gehuldigd en herenigd met hun familie en vrienden. Netwerk beleeft deze dag mee, samen met de ouders van de langeafstandzwemmer.

Ontsnapt aan de dood op Killer Mountain
Begin augustus raken twee Nederlanders ernstig in de problemen op de Killer Mountain K2 in Pakistan. En op de vijf bergbeklimmers die de top van de gevaarlijke berg probeert te halen, overleeft dat avontuur niet. Bij de toppoging komen in totaal elf bergbeklimmers om het leven. Wilco van Rooijen en Cas van de Gevel ontsnappen ternauwernood aan de dood. Een Ierse teamgenoot komt wel om. Een uitgebreide reconstructie van het drama op de K2, met niet eerder vertoonde beelden van de tocht naar de top.

Oud in Nieuwe Tijden, serie over ouderenzorg
Pyjamadagen, doorligplekken, slechte hygine: het is een beeld van een abominabele ouderenzorg, zoals dat bijna dagelijks in de media aan ons voorbijtrekt. Dat het in tijden van toenemende vergrijzing ook anders kan en moet, wil Netwerk laten zien in deze serie. Over vernieuwende en inspirerende voorbeelden van hoe ouderen ook gehuisvest en verzorgd kunnen worden. Over hoe we met elkaar gaan inzien dat vergrijzing niet langer een steeds groter wordend probleem is, maar ook een uitdaging is die nieuwe kansen biedt. En over hoe we in nieuwe tijden kunnen leren van voorbije tijden, toen oud en jong veel dichter bij elkaar leefden en voor elkaar zorgden. Omtinken in Fryslan (1), hoe een dorp zorgt voor zijn ouderen, zodat die, zelfs als ze intensieve zorg nodig hebben, thuis kunnen blijven wonen.

Presentatie: Frank du Mosch.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op maandag 25 augustus door de EO en de NCRV. Te gast was Maarten van der Weijden. De presentatie was in handen van Frank du Mosch. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie