Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 25-4-2008

25-4-2008

Netwerk

1162 x bekeken | 0 reacties
6
Valse zedenverklaringen schaden gezin
Van de tienduizenden zedenaangiften per jaar zijn er naar schatting duizend tot vijftienhonderd verzonnen. Experts zetten vraagtekens bij de verhoormethoden die de rechercheurs gebruiken. Zo deed een 24-jarige vrouw twee jaar geleden aangifte van ernstig lichamelijk en seksueel misbruik gedurende zestien jaar door haar vader. Eerder durfde ze nog geen aangifte te doen en in overleg met de rechercheurs schreef ze daarom haar verhaal op. Tijdens de aangiften mocht zij de aantekeningen er gewoon bij houden om uit te citeren. Dit is opmerkelijk omdat een aangifte spontaan moet gebeuren, uit eigen herinnering. De vader werd vandaag door de rechtbank vrijgesproken. Netwerk spreekt over de zaak met haar moeder en met Chris Veraart, expert op het gebied van zedenzaken en schrijver van het boek Valse Zeden. Hij is zeer kritisch over de verhoorwijze van de rechercheurs.

Doodstraf door injectie is inhumaan
De doodstraf door middel van een dodelijke injectie is in Amerika favoriet, maar er bestaat geen landelijk protocol voor het toedienen van de drie stoffen die uiteindelijk tot de dood moeten leiden. Bovendien wordt de executie niet altijd uitgevoerd door een medisch specialist. De Amerikaanse arts Jonathan Groner stelt dat deze executievorm inhumaan is en leidt tot een langzame en pijnlijke dood. Ook Michael Manning bevestigt dit. Hij aanschouwde de executie van de moordenaar van zijn broer. Het duurde anderhalf uur tot de man stierf en je kon merken dat hij pijn had, aldus Manning. Een reportage.

Presentatie: Frank du Mosch.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op vrijdag 25 april door de EO en de NCRV. Te gast was Chris Veraart. De presentatie was in handen van Frank du Mosch. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie