Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 24-9-2008

24-9-2008

Netwerk

1132 x bekeken | 0 reacties
6
Nederlandse vermist op Bonaire
Op Bonaire wordt sinds zondag de 24-jarige Marlies van der Kouwe vermist. De politie is inmiddels aan een grootschalige zoekactie begonnen en heeft ook de hulp van de bewoners van het eiland ingeroepen. In Netwerk het laatste nieuws over deze zaak die in veel opzichten aan de zaak Natalee Holloway doet denken.

Eetcultuur Nederland
In de Week van de Smaak een reportage over de veranderde eetcultuur van de Nederlanders. Aan de hand van Allerhande, het kooktijdschrift van de Albert Heijn dat 25 jaar bestaat, wordt duidelijk hoe een grote supermarktketen de Hollandse keuken be´nvloedt. Smaakgoeroe Pierre Wind reageert.

Kindsoldaten
Reportage over de ontvoering van kinderen uit VN-vluchtelingenkampen in Tsjaad en Darfur. Ze worden door rebellen gedwongen te vechten in Soedan. Volgens de VN ondergaan tienduizend kinderen dit lot.

Is Van Middelkoop nog geloofwaardig?
Minister Eimert van Middelkoop van Defensie is in opspraak. In Vrij Nederland staat vandaag een artikel waarin hij vertelt dat hij blij was dat hij niet in militaire dienst hoefde. Hij zou daar doodongelukkig van worden. En bovendien vindt hij rangen en standen maar ingewikkeld. Heeft de minister met zijn uitspraken in Vrij Nederland zijn geloofwaardigheid verspeeld? De militaire vakbonden en Hans Couzy, voormalig generaal van de Landmacht die ook betrokken was bij de val van Srebrenica, reageren in Netwerk.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op woensdag 24 september door de EO en de NCRV. Te gast waren Hans Couzy en Pierre Wind. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie