Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 24-10-2008

24-10-2008

Netwerk

964 x bekeken | 0 reacties
6
Burgemeesters gaan coffeeshops sluiten
De overlast van met name buitenlandse drugsgebruikers is gemeenten aan de grens een doorn in het oog. Roosendaal en Bergen op Zoom willen nu een einde aan het gedoogbeleid en sluiten per februari 2009 alle coffeeshops binnen de gemeentegrenzen. Tegenstanders van dit voornemen zijn bang dat de overlast niet minder wordt omdat de buitenlandse drugsgebrukkers zullen blijven komen, en dat de huidige drugshandel geheel in de illegaliteit verdwijnt. Daardoor zou controle over drugs nog lastiger worden.

Miljoenenverlies voor zorginstelling
Philadelphia, een van de grootste zorginstellingen voor gehandicapten, heeft grote financiële problemen. Iedere maand wordt een miljoen euro verlies geleden. Inmiddels is de Raad van Bestuur, verantwoordelijk voor het miljoenenverlies, teruggetreden. Ouders en werknemers maken zich nu grote zorgen: wat gaan de mensen op de werkvloer van de problemen merken? Een reportage over bestuurders die tonnen verdienen en van Philadelphia een megaorganisatie wilden maken. In twee jaar tijd is een winst van 4 miljoen omgebogen in een verlies van 9 miljoen.

Mannen met borstkanker
Borstkanker: 1 op de 9 vrouwen krijgt het. Het is na longkanker doodsoorzaak nummer één onder vrouwen. En dus vraagt de borstkankervereniging in de maand oktober extra aandacht voor de ziekte. Overal worden manifestaties georganiseerd. Inmiddels weet bijna iedereen hoe gevaarlijk borstkanker kan zijn voor vrouwen. Maar wat velen niet weten is dat borstkanker ook mannen kan treffen. Een van hen is danser en choreograaf Rudi van Dantzig. Een reportage over borstkanker bij mannen.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op vrijdag 24 oktober door de EO en de NCRV. Te gast was Rudi van Dantzig. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie