Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 24-3-2006

24-3-2006

Netwerk

1178 x bekeken | 0 reacties
6
Een gevaarlijke rage
Het filmen met een mobiele telefoon van de vechtpartij op een middelbare school in Maarssen, en de distributie daarvan op internet, is geen uitzondering. Het gebeurt regelmatig dat vechtpartijen en seksuele handelingen door jongeren worden gefilmd, en op internet worden gezet.

Portret van pater Tom Tetteroo
Pater Tom Tetteroo was van 1937 tot 1992 missionaris bij de Papoea's op Nieuw-Guinea. Hij maakte daar tijdens de Tweede Wereldoorlog de Japanse bezetting mee en was getuige van het dekolonisatieproces na de oorlog. Morgen verschijnen zijn memoires Dagboek op toiletpapier. Een portret van de 94-jarige pater.

Film over Truman Capote in première
Aandacht voor de film Capote die gisteren in première ging. De film gaat over de schrijver Truman Capote en over de totstandkoming van zijn klassieker In cold blood. Wat was de literaire en journalistieke invloed van dit boek? In Netwerk proberen onder anderen Joost Zwagerman en Maarten 't Hart die vraag te beantwoorden.

Presentatie: Fons de Poel.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op vrijdag 24 maart door de EO, de NCRV en de KRO. Te gast waren Joost Zwagerman en Maarten 't Hart. De presentatie was in handen van Fons de Poel. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie