Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 24-6-2008

24-6-2008

Netwerk

1373 x bekeken | 0 reacties
6
De onthullingen van Patrick van der Eem
Patrick van der Eem, de man die Joran van der Sloot voor verborgen camera's uitspraken over zijn rol in de zaak Natalee Holloway liet doen, komt deze week met zijn boek Overboord, waarin hij zijn eigen verhaal vertelt. In een vandaag verschenen interview met de Volkskrant deed van der Eem al enkele onthullingen. Zo beweert hij bij alle vijf de autoritten met Van der Sloot cocaine te hebben gebruikt. Volgens Van der Eem heeft Peter R. de Vries de beelden waaruit dit zou blijken, bewust uit het ruwe beeldmateriaal geknipt. Pas daarna zijn de beelden verkocht aan de Amerikaanse zender ABC. Ook beweert Van der Eem dat hij tijdens zijn contacten met van der Sloot af en toe een wapen bij zich droeg. Vanavond in Netwerk meer over deze zaak.

Obesitas en achterstand
Dikke kinderen wonen vooral in de achterstandswijken. Dit concludeert Jaap Seidell, hoogleraar en obesitasdeskundige aan de VU, die in Zwolle onderzoek deed naar dikke kinderen. In Netwerk vertelt hij over zijn werk. Seidell werkt, samen met de GGD, aan een plan om ouders en kinderen bewust te maken van wat ze eten. Momenteel worden er door diŽtisten al rondleidingen gegeven in supermarkten, zo worden mensen gewezen op wat wel en niet gezond is. In Netwerk ook een verslag van zo'n rondleiding.

Mensenrechtenschendingen in IndonesiŽ
Lovende woorden aan de minister van Buitenlandse Zaken Verhagen nu Nederland onderdak biedt aan de bedreigde Zimbabwaanse oppositieleider Tsvangirai. Maar steekt Nederland ook de nek uit voor Molukse onafhankelijkheidsstrijders die vastzitten in Indonesische gevangenissen? De Molukse gemeenschap in Nederland vraagt al bijna een jaar om aandacht en actie van ditzelfde ministerie van Buitenlandse Zaken. Want IndonesiŽ treedt keihard op tegen Molukkers die op onschuldige wijze voor onafhankelijkheid strijden. Op vertoon van bijvoorbeeld een RMS-vlag zouden Molukkers zijn gestraft met levenslange opsluiting en marteling.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op dinsdag 24 juni door de EO en de NCRV. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie