Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 23-10-2008

23-10-2008

Netwerk

1128 x bekeken | 0 reacties
4
Werklozen aan de slag bij 'perverse homoclub'?
Worden langdurig werklozen binnenkort aan het werk gezet bij een stichting die onder meer extreme seksfeesten organiseert? Die vraag zal de komende week beantwoord moeten worden in de Eindhovense gemeenteraad. Een aantal oppositiepartijen wil duidelijkheid over de gesubsideerde activiteiten van het bedrijf SupportPunt dat werkzoekenden aan een baan, onder andere bij stichtingen, moet helpen. Stichting Vagvuur. Een van die stichtingen is Vagevuur. Op de eigen website omschrijven de initiatiefnemers van Vagevuur zich als 'een stichting die initiatieven ondersteunt binnen de 'perverse' homo-subcultuur, door een ruimte ter beschikking te stellen voor individuen en groepen om hun 'abnormale' seksuele fantasiŽn te ondergaan...'.

Verkeersregelaar doodgereden
Twee maanden geleden kwam verkeersregelaar Willem van Koerten om het leven. Hij werd aangereden tijdens zijn werk bij de IKEA in Amsterdam. Een interview met zijn vrouw en kinderen. Verder: wat verkeersregelaars allemaal meemaken tijdens hun werk. Een van de bedrijven die verkeersregelaars in dienst heeft, wil meer bevoegdheden voor haar personeel. Zo zouden verkeersregelaars zelf boetes moeten kunnen uitdelen aan automobilisten die stoptekens negeren.

Twijfels rond dood epilepsie-patiŽnt
Pascal is achttien jaar, epileptisch en verstandelijk gehandicapt. Hij verblijft in een speciaal daarvoor bestemde zorginstelling. Onverwacht overlijdt hij. Na zijn dood rijzen er twijfels bij zijn familie over de omstandigheden rond zijn dood. De familie besluit een advocaat in te schakelen. De instelling doet zelf intern onderzoek naar de omstandigheden rond de dood van Pascal. Daarin wordt onder meer gesteld dat de onderzoekscommissie niet kan uitsluiten dat levensreddend handelen mogelijk was geweest.

Presentatie: Margje Fikse.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op donderdag 23 oktober door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Margje Fikse. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie