Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 23-5-2008

23-5-2008

Netwerk

1135 x bekeken | 0 reacties
6
Kritiek op DNA-onderzoek Puttense moordzaak
Waarom is Ronald P. nooit eerder in beeld geweest als verdachte van de moord op Christel Ambrosius? Op het moment van de moord woonde hij namelijk vlakbij het huis van Christels oma, de plek waar de moord plaatsvond. Toch is er van hem geen DNA-materiaal afgenomen tijdens twee grootschalige DNA-onderzoeken. Ook niet na de vrijspraak van de onterecht veroordeelde Herman du Bois en Wilco Viets. In Netwerk onder meer een schoolvriend van Christel en tevens bekende van Ronald P. over wat er mis ging.

VN-soldaten maken toneelstuk
Het toneelstuk Regenen dat het hier doet, over situaties waarmee veteranen van recente missies van de Nederlandse krijgmacht te maken krijgen, gaat zondag in premiŤre. De multimediale voorstelling is geschreven door Barry Hofstede. Hij diende als militair in BosniŽ-Herzegovina. De hoofdrol wordt vertolkt door Anke Dorpmanns, de enige niet-professionele acteur in het stuk. Zij is uitgezonden geweest naar BosniŽ-Herzegovina en Irak. Beiden kampen met een posttraumatische stress-stoornis (PTSS). Het toneelstuk stelt niet alleen scherpe vragen, maar geeft ook confronterende antwoorden. In Netwerk een verslag van de generale repetitie.

Presentatie: Frank du Mosch.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op vrijdag 23 mei door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Frank du Mosch. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie