Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 23-1-2008

23-1-2008

Netwerk

1329 x bekeken | 0 reacties
7
Vierentwintig Nederlandse patiŽnten omgekomen bij onderzoek
Bij een Nederlands wetenschappelijk onderzoek naar probiotica om alvleesklierontsteking te remmen, zijn vierentwintig mensen overleden. Dit is een hoger aantal dan verwacht. Een deel van de overledenen had waarschijnlijk nog geleefd als ze de probiotica niet toegediend hadden gekregen. Volgens een woordvoerster van het UMC Utrecht is er bij het onderzoek op zich niets misgegaan, 'alleen de uitkomst is dramatisch anders dan was verwacht'. Een gesprek met professor Hans Evers, voorzitter van de Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek.

Ik raakte twee kinderen kwijt en kreeg er twee pubers voor terug
DrieŽneenhalf jaar geleden kreeg Janneke Schoonhoven een telefoontje: Ammar en Sara waren niet op vakantie, maar door hun vader ontvoerd. Twee jaar lang was er nauwelijks contact mogelijk, totdat ze een smsje kreeg vanuit een Syrische taxi. 'We zijn bij papa weggelopen en op weg naar de Nederlandse ambassade.' Na een spannende taxirit kwamen de kinderen aan op de ambassade, maar raakten daarna gevangen in het juridische steekspel tussen de Nederlandse en Syrische autoriteiten. In Netwerk een reconstructie van de bevrijding van de kinderen.

Presentatie: Aart Zeeman.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op woensdag 23 januari door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Aart Zeeman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie