Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 23-4-2008

23-4-2008

Netwerk

854 x bekeken | 0 reacties
6
Erfelijke borstkanker
In Nederland hebben duizenden mensen genetische borstkanker. Vrouwen die het hebben lopen grote kans op jonge leeftijd borstkanker, en later ook eierstokkanker te krijgen. Dragers van erfelijke borstkanker kunnen via embryoselectie voorkomen dat zij kinderen krijgen met dezelfde erfelijke belasting. Althans in theorie, want voormalig staatssecretaris Ross van Dorp van Volksgezondheid heeft de behandeling verboden. Voor veel dragers van het borstkankergen is dit onverteerbaar. Netwerk sprak met Nicky Westerhof, een draagster van het borstkankergen die op haar tweeŽntwintigste haar borsten liet verwijderen om het krijgen van borstkanker uit te sluiten. Zij pleit voor het toestaan van embryoselectie.

Wees door de Staat
China telt op dit moment 60.000 kinderen wiens ouders lange tijd gevangen zitten of ter dood veroordeeld zijn. De meeste van deze kinderen komen op straat terecht of belanden in de criminaliteit, want in China wil niemand deze kinderen hebben. De Vlaming Koen Sevenants wil hen helpen. Negen jaar geleden richtte hij in China daarom de stichting Morning Tears op. In Netwerk een reportage over de situatie van de kinderen van langgestraften en ter doodveroordeelden.

Presentatie: Aart Zeeman.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op woensdag 23 april door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Aart Zeeman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie