Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 22-10-2008

22-10-2008

Netwerk

893 x bekeken | 0 reacties
6
Bestrijding jeugdcriminaliteit
Uit onderzoek onder grote en middelgrote steden blijkt dat gemeenten meer bevoegdheden willen om overlast en criminaliteit van jongeren te bestrijden. Vandaag overlegt het kabinet met burgemeesters van tien steden die veel last hebben van probleemjongeren. Netwerk volgt burgemeester Van der Knaap van Ede die ook aan het overleg deelneemt. Ede kampt met ernstige overlast van jongeren.

Achter de voordeur: op huisbezoek bij probleemgezinnen
Uit onderzoek blijkt ook dat driekwart van de steden wil dat ze sneller mogen ingrijpen in probleemgezinnen om erger te voorkomen. Rotterdam doet dan in feite al. Achter de voordeur is daar het nieuwe toverwoord. Ambtenaren kloppen daar sinds begin dit jaar zonder aankondiging aan bij moeders met kinderen in probleemwijken. Netwerk ging mee op huisbezoek.

Geen hospice in onze buurt
Buurtprotest is van alle tijden. Een opvang voor zwervers of verslaafden, veel mensen willen een dergelijke opvang niet in buurt. In Appingedam protesteren buurtbewoners nu tegen de komst van een hospice. De dood is dan misschien geen taboe meer, maar een hospice in de straat is voor hen toch echt een brug te ver.

Presentatie: Aart Zeeman.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op woensdag 22 oktober door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Aart Zeeman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie