Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 22-2-2008

22-2-2008

Netwerk

938 x bekeken | 0 reacties
6
Seksualisering of vertrutting?
Seks wordt tegenwoordig op vele manieren om ons heen geuit. Deep Throat, een omstreden pornofilm uit 1972, die morgen op de Publieke Omroep wordt uitgezonden; televisiereclame voor seksdates; vibrators bij de Etos en videoclips met schaars geklede mensen. Het taboe op seks lijkt weg. Vandaag verscheen een onderzoek over de seksualisering van de samenleving. Zeventig procent van de ondervraagden vindt dat de samenleving inderdaad steeds meer seksualiseert. Netwerk vraagt zich af of dit zo is, of is er sprake van vertrutting?

Sharia aan de Noordzee
Het toepassen van de islamitische wet, de sharia, is niet zo ver van ons bed als we dachten. Afgelopen maand ontstond er grote ophef in Groot-BrittanniŽ toen een documentaire werd uitgezonden die liet zien dat de sharia ook in Engeland wordt toegepast. Niet alleen de documentaire zorgde voor opschudding, ook de uitspraken van de aartsbisschop van de Anglicaanse kerk over de invoering van de sharia leidde tot commotie. Een reportage.

Presentatie: Frank du Mosch.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op vrijdag 22 februari door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Frank du Mosch. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie