Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 21-5-2007

21-5-2007

Netwerk

1198 x bekeken | 0 reacties
6
De 'honderd dagen van Balkenende IV'
Wat is de stand van zaken rond 'de honderd dagen van Balkenende IV'? De ministers en staatssecretarissen verzamelen zich vanavond in de Jaarbeurshal in Utrecht om met ongeveer 250 burgers van gedachten te wisselen over de uitvoering van de plannen uit het Coalitieakkoord. Netwerk doet live verslag van de gesprekkenmarathon en volgt één van de 250 uitgenodigde burgers.

OM: steeds meer deals met criminelen
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dit weekend bij monde van procureur-generaal Harm Brouwer een groot offensief tegen de georganiseerde misdaad aangekondigd. Hij hoopt op korte termijn een aantal grote jongens te kunnen arresteren. Het OM maakt hierbij steeds meer gebruik van deals met criminelen. De vraag is echter of justitie wel met deze personen in zee moet gaan. Is een verklaring van een crimineel namelijk wel betrouwbaar?

Malafide houtkap in Congo
Nu de rust enigszins is weergekeerd in het door burgeroorlog verscheurde Congo, zien malafide houthandelaren hun kans schoon. Ondanks dat de regering besloot om nieuwe kapvergunningen op te schorten, wordt volgens milieuorganisatie Greenpeace op grote schaal illegaal gekapt in het tropisch regenwoud. Daarnaast is een groot deel van het bosgebied al verdeeld onder de houthandelaren voor toekomstige kap.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op maandag 21 mei door de EO en de NCRV. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie