Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 21-7-2008

21-7-2008

Netwerk

1130 x bekeken | 0 reacties
6
Steeds meer gevallen Q-koorts
Dit jaar is het aantal gevallen van Q-koorts in Brabant weer flink opgelopen. Wat is deze geheimzinnige koorts en moeten we ons zorgen maken over een verdere verspreiding? De stand van zaken.

Donkere wolken boven Yerseke
Het Zeeuwse mosseldorp Yerseke is in rep en roer. De mosselvisserij dreigt verboden te worden. De vissers wachten vol spanning af of ze wel een vergunning krijgen om in de toekomst nog naar mosselzaden op de Waddenzee te vissen. Tot die tijd zitten 3500 werknemers in het dorp in onzekerheid. Een reportage over de onzekere tijden van de mosselvissers uit Yerseke.

In de schaduw van de Spelen: Mieke Sterk (1968)
De spelen in 1968 in Mexico vielen samen met een van de woeligste periodes in de eigentijdse geschiedenis. Martin Luther King wordt vermoord, er zijn overal in Europa studentenopstanden en in ons land wordt het Maagdenhuis bezet. Mieke Sterk is een kind van haar tijd en veroorzaakt een rel bij de openingsceremonie. In het kader van de vrouwenemancipatie en haar grondige afkeer tegen autoriteiten besluit ze haar Olympisch tenue drastisch in te korten.

Presentatie: Aart Zeeman.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op maandag 21 juli door de EO en de NCRV. Te gast was Mieke Sterk. De presentatie was in handen van Aart Zeeman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie