Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 21-1-2008

21-1-2008

Netwerk

1128 x bekeken | 0 reacties
6
Boer zoekt vrouw gooit hoge ogen
Het KRO-programma Boer zoekt vrouw is afgelopen zondag de grens van vier miljoen kijkers gepasseerd. Hiermee heeft het programma een record gevestigd voor het hoogste aantal kijkers naar een niet-sportprogramma. In de uitzending van zondagavond moesten de boeren voor het eerst de keuze maken wie van de vrouwen de boerderij moest verlaten. Wat is het succes van Boer zoekt vrouw? Aandacht voor dit kijkcijferkanon, met een gesprek met programmamaker Bert van der Veer en oud-kandidaat boer Pros.

Zorgverzekeraar betaalt omstreden orgaantransplantatie in Pakistan
Voor het eerst in Nederland is een omstreden orgaantransplantatie in het buitenland uitbetaald door een zorgverzekeraar. De wachtlijst voor een orgaantransplantatie in Nederland is groot. Veertig van de wachtenden zochten daarom, op eigen risico en eigen kosten, hun heil in het buitenland. In het buitenland kunnen mensen vaak direct geholpen worden. Ook Geesje Hauer, ging voor een niertransplantatie naar Pakistan. Het kostte haar 12.000 euro. Terug in Nederland declareerde ze alsnog de rekening bij haar zorgverzekeraar Univé, die besloot tot uitbetalen. Een ethisch omstreden besluit, omdat in veel gevallen in Pakistan sprake is van orgaanhandel, aldus deskundigen. Een reportage.

Presentatie: Aart Zeeman.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op maandag 21 januari door de EO, de NCRV en de KRO. Te gast was Bert van der Veer. De presentatie was in handen van Aart Zeeman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie