Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 21-8-2008

21-8-2008

Netwerk

1272 x bekeken | 0 reacties
5
Kamerkoor gekort bij verdeling kunstsubsidies
Er vielen vandaag harde klappen bij de verdeling van de kunstsubsidies. Een van de slachtoffers is het Nederlands Kamerkoor. Vanmiddag werd bekend dat de subsidie de komende jaren afgebouwd wordt van twee miljoen euro naar acht ton. De doodsteek voor het Nederlands Kamerkoor is daarmee een feit, aldus het koor. Maar hoe erg is dat eigenlijk? In Netwerk een discussie tussen de beschermheer van het Kamerkoor Reinbert de Leeuw en Roland Kieft, voorzitter van de commissie muziek van het NFPK.

Omstreden iatrosoof De Kok betrokken bij gezinshuis
De omstreden iatrosoof Jan Pieter de Kok blijkt nog steeds actief. De Kok kwam voor het laatst in de publiciteit in 2001, toen hij ontmaskerd werd als adviseur van een instelling voor kinderopvang in Schiedam. Die affaire leidde tot het ontslag van de directie. Momenteel blijkt De Kok betrokken bij een gezinshuis in het Noord-Brabantse Kruisland dat opvang biedt aan kinderen met leer- of gedragsproblemen. In Netwerk het verhaal van twee ouders die pas na jaren tot hun verbijstering ontdekten dat hun tienerdochter opgevangen werd in een tehuis waar De Kok nauw bij betrokken is. Daarnaast een reactie van de iatrosoof.

Ons dagelijks brood: Dure groenten
Groenten als paprika, komkommer en aubergine zijn onnodig duur, stelt Thijs Jasperse van de telerscollectieven voor deze groenten. De supermarkten verdienen flink aan deze populaire groenten, terwijl de telers moeite hebben hun hoofd boven water te houden. De marges van de supermarkten zouden in vijf jaar tijd met ruim een derde zijn gestegen. En in tijden van overvloed, waarin de prijs lager ligt, bewegen veel supermarkten niet mee; de prijs blijft hoog, aldus Jasperse. Netwerk onderzocht waarom de prijzen van paprika¿s, komkommers en aubergines zo hoog zijn. Daarnaast een gesprek met een gedupeerde paprikateler.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op donderdag 21 augustus door de EO en de NCRV. Te gast waren Roland Kieft en Reinbert de Leeuw. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie