Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 20-5-2008

20-5-2008

Netwerk

1345 x bekeken | 0 reacties
6
Nieuwe ontwikkelingen Puttense moordzaak
De politie heeft een verdachte aangehouden in de Puttense moordzaak. Dit meldt Nataschja van der Stelt, een goede vriendin van het slachtoffer Christel Ambrosius. Van der Stelt, die vorige week een boek uitbracht over de zaak, zegt dat zij vanochtend de politie aan de deur heeft gehad die haar vertelde dat er een verdachte is aangehouden. De arrestatie is volgens Van der Stelt gebaseerd op een DNA-match. Het zou gaan om een man die ten tijde van de moord, in 1994, in Putten woonde. Aandacht voor deze nieuwe ontwikkeling in het onderzoek naar de zaak.

De ChristenUnie en het homostandpunt
Geen 'zondelijstjes', maar de persoonlijke geslachtsvoorkeur van vertegenwoordigers gaat de partij wel degelijk aan. Dat wordt de lijn van de ChristenUnie (CU). Gisteren verscheen het rapport Cnossen, dat een advies geeft over de representatie van CU-vertegenwoordigers. Hierin wordt gesteld dat de levenswijze van vertegenwoordigers van de partij een rol speelt in de representativiteit. Hoever kan een partij gaan bij het beoordelen van de levenswijze van haar vertegenwoordigers? Reacties van Monique Heger, die de partij verliet om de CU niet in verlegenheid te brengen vanwege haar seksuele voorkeur, evangelisch theoloog Gijs van den Brink en Johan Quist van RefoAnders, een belangenvereniging voor christelijke homojongeren.

Presentatie: Marjan Moolenaar.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op dinsdag 20 mei door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Marjan Moolenaar. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie