Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 20-6-2008

20-6-2008

Netwerk

1186 x bekeken | 0 reacties
6
Agnes Kant
Vandaag benoemt de SP de opvolger van haar roerganger Jan Marijnissen. De animo onder de SP'ers om zich kandidaat te stellen, bleek niet bijzonder groot. Slechts een kandidaat meldde zich: Agnes Kant. Netwerk onderzocht haar politieke roots.


Het Vrouwenelftal

Hélène van der Roest
'Ik kreeg tranen in mijn ogen toen ik dit zag', vertelt Hélène van der Roest (35), hulpverleenster in Kenia voor Red een Kind, over haar eerste bezoek aan een Keniaans vluchtelingenkamp. In de zevende reportage van de serie Het Vrouwenelftal een portret van de energieke Huizense wiens missie het is de leden van verschillende Keniaanse stammen weer met elkaar te verzoenen. In 2004 verhuisde Van der Roest naar Afrika. Na de protesten en daarmee samenhangende gewelddadigheden eind 2007/begin 2008 in Kenia helpt de Huizense vanuit Nairobi nu ontheemden om weer veilig naar huis te kunnen. Zij leidt bemiddelingsteams op die Kenianen vanuit de vluchtelingenkampen begeleiden terug naar hun dorp of stad.

Presentatie: Frank du Mosch.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op vrijdag 20 juni door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Frank du Mosch. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie