Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 20-4-2007

20-4-2007

Netwerk

1351 x bekeken | 0 reacties
5
Ruzie met BelgiŽ over Maastrichtse coffeeshops
De Belgische premier Guy Verhofstadt heeft zijn Nederlandse collega Balkenende een brief gestuurd waarin hij het Maastrichtse drugsbeleid hekelt. De gemeenteraad van de Limburgse stad heeft namelijk ingestemd met het plan om zeven van de zestien coffeeshops te verplaatsen richting de Belgische grens. Dit om de overlast in de binnenstad te verminderen. Een reportage.

Uniek beeldmateriaal Johan Cruijff
Johan Cruijff wordt woensdag 25 april 60 jaar. Netwerk zendt vanavond unieke zwart-witbeelden uit van de levende voetballegende. Maar liefst 38 jaar lagen ze in het filmarchief van Beeld en Geluid en nu zijn ze weer te zien. Het NCRV-programma Cruijff op de korrel volgde de voetballer op 5 maart 1969 in Parijs met twee camera's, tijdens de beslissingswedstrijd tegen Benfica in de kwartfinale van het Europa Cup 1 toernooi. Eťn camera volgt Cruijff in slow-motion, iets wat voor die tijd bijzonder te noemen is.

Portret van de Franse presidentskandidaat Sarkozy
Frankrijk kiest zondag een nieuwe president. Er zijn twaalf kandidaten, waarvan drie de meeste kans maken om de huidige president Jacques Chirac op te volgen. In Netwerk schetsen schrijver Hugo Brandt Corstius en cartoonist Willem, die beiden in Frankrijk wonen, een portret van de rechtse kandidaat Nicolas Sarkozy, die in de peilingen aan de leiding gaat.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op vrijdag 20 april door de EO en de NCRV. Te gast was Hugo Brandt Corstius. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie