Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 2-1-2008

2-1-2008

Netwerk

979 x bekeken | 0 reacties
6
Initiatief tegen polarisatie, intolerantie en onverschilligheid
Benoemen en bouwen is de titel van het initiatief van diverse prominente Nederlanders. In een nieuwjaarsboodschap roepen zij iedereen op om de huidige polarisatie tussen autochtone Nederlanders en allochtone Nederlanders tegen te gaan. Ze pleiten voor een constructief debat over de multiculturele samenleving. Nederland raakt verstrikt in een neerwaartse spiraal van intolerantie en onverschilligheid, aldus de initiatiefgroep. De gezamenlijke oproep komt voort uit een discussie die Doekle Terpstra, voorzitter van de HBO-raad, vorig jaar aanzwengelde. In Netwerk aandacht voor het initiatief en de reacties hierop.

Iowa maakt zich op voor de voorverkiezingen
Barack Obama is één van de belangrijkste Democratische kandidaten voor de presidentsverkiezingen. Hij maakt kans om de eerste zwarte president van de Verenigde Staten te worden. Uit de laatste opiniepeilingen blijkt een ware nek-aan-nekrace tussen Obama en Hillary Clinton. Netwerk volgde Obama tijdens zijn verkiezingscampagne. Verder een reportage uit Orange City, een door Nederlandse afstammelingen gedomineerd stadje in de staat Iowa, waar morgen de aftrap van de voorverkiezingen plaatsvindt.

Presentatie: Aart Zeeman.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op woensdag 2 januari door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Aart Zeeman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie