Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 2-4-2007

2-4-2007

Netwerk

1030 x bekeken | 0 reacties
6
Eerste procesdag zaak-Holleeder
Het proces tegen Willem Holleeder en een aantal medeverdachten is vanmorgen begonnen. De rechtszaak is uit veiligheidsoverwegingen verplaatst van de extra beveiligde rechtszaal in Amsterdam-Osdorp naar de rechtbank aan de Parnassusweg in Amsterdam-Zuid. Het gebouw in Osdorp is vannacht beschadigd door een aanslag. Holleeder wordt verdacht van afpersing en het leidinggeven aan een criminele organisatie. Netwerk volgt de rechtszaak door de ogen van misdaadverslaggever Peter R. de Vries.

Extreemrechtse jongeren groeiend probleem platteland
Autochtone jongeren botsen steeds vaker met allochtone jongeren. Volgens een onderzoek van het kennis- en adviescentrum Movisie zijn confrontaties tussen extreemrechtse Lonsdale-jongeren en allochtonen een groeiend probleem, vooral op de rand van de grote stad met het platteland. In Netwerk een reportage over het Groningse Winschoten, waar drie gezinnen uit het asielzoekerscentrum moesten worden overgeplaatst na een ruzie met lokale jongeren.

Beveiligingssoftware biedt niet genoeg bescherming
Er worden jaarlijks tientallen euro's uitgegeven aan beveiligingssoftware om computers tegen hackers te beschermen. Die software zorgt echter voor een schijnveiligheid, omdat de meeste computerbeveiligingspakketten geen afdoende bescherming bieden. En daar weten hackers steeds beter gebruik van te maken. Netwerk laat zien hoe geraffineerd de hackers te werk gaan en hoe weinig overheid, politie en internetbedrijven daar tegen kunnen doen.

Presentatie: Aart Zeeman.

In deze uitzending van Netwerk was Peter R. de Vries te gast. De presentatie was in handen van Aart Zeeman. Deze uitzending van het programma Netwerk werd uitgezonden op maandag 2 april door de EO en KRO-NCRV. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie