Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 19-9-2008

19-9-2008

Netwerk

1051 x bekeken | 0 reacties
6
Terug naar Mexicaanse moordplek
Op 19 september 1998, precies tien jaar geleden, overlijdt de jonge, pas afgestudeerde Hester van Nierop. De 27-jarige Hester is onderweg van Mexico naar Amerika als ze in de grensplaats Ciudad Juarez wordt verkracht en vermoord. Na jaren van rouw besluiten de ouders van Hester vier jaar geleden om samen met Netwerk de stad te bezoeken. De reis laat diepe indrukken na. Nu precies tien jaar later gaat moeder Arsene van Nierop opnieuw met Netwerk terug. Ze wil gerechtigheid voor haar dochter, aandacht voor haar nieuwe boek en tot steun zijn voor anderen. Want wat blijkt? Hester is niet de enige die in Ciudad Juarez is vermoord.

Strijd tegen onderverhuur
In de hoofdstad vindt bij veel goedkope huurwoningen fraude plaats. Sociale huurwoningen worden met grote regelmaat illegaal onderverhuurd voor een veel hogere prijs. Naar schatting wordt met ongeveer tien procent van de 200.000 sociale huurwoningen gefraudeerd.

Presentatie: Ghislaine Plag.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op vrijdag 19 september door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie