Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 19-10-2006

19-10-2006

Netwerk

971 x bekeken | 0 reacties
6
Huizinga: uitzettingen doen denken aan oorlog
Kamerlid Tineke Huizinga (ChristenUnie) vergelijkt de uitzetting van uitgeprocedeerde asielzoekers met de Tweede Wereldoorlog. 'Je wordt 's ochtends wakker en het huis is leeg. De schrik die je dan hebt: er zijn mensen weggehaald. Die schrik, die hebben mensen eerder gevoeld in situaties in de Tweede Wereldoorlog . Ik weet in de geschiedenis ook geen ander punt waarmee ik dat zou kunnen vergelijken.' Mag en kan deze vergelijking?

Ziekenhuis in Gaza-stad
De situatie in de Gazastrook is steeds hopelozer en chaotischer sinds Hamas in de regering zit. IsraŽl, Amerika en Europa hebben een boycot ingesteld omdat Hamas weigert IsraŽl te erkennen. Daarom is er geen geld meer om salarissen uit te betalen. Ook niet aan het personeel van het Shifa-ziekenhuis in Gaza-stad. Maar het ziekenhuis krijgt ook te maken met het voortdurende geweld tussen Hamas-strijders en rivaliserende Palestijnse facties. Een reportage vanuit het ziekenhuis waar alle problemen van de Gazastrook samenkomen.

Presentatie: Tijs van den Brink.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op donderdag 19 oktober door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Tijs van den Brink. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie