Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 19-5-2008

19-5-2008

Netwerk

984 x bekeken | 0 reacties
6
Medische missers
Ruim veertig procent van de slachtoffers van een (vermeende) medische fout is na drie jaar nog steeds in een letselschadezaak verwikkeld. Dit blijkt uit onderzoek van Stichting De Ombudsman. PatiŽnten kunnen na een medische fout een lange en slopende strijd om erkenning en schadevergoeding tegemoet zien. Zij staan voor de vrijwel onmogelijke opgave te bewijzen dat er een fout is gemaakt. De oneerlijkheid van de strijd wordt vooral veroorzaakt doordat de patiŽnt voor bewijs moet zorgen, terwijl de aangeklaagde instelling het bewijsmateriaal onder haar hoede heeft. Een gesprek met Marc de Hond, zelf slachtoffer van een medische misser en al jaren verwikkeld in een juridische strijd.

Songfestival
In Belgrado begint morgen het 53e Eurovisie Songfestival. Zangeres Hind treedt in de eerste halve finale namens Nederland aan met het nummer Your heart belongs to me. Het festival trekt traditiegetrouw een grote schare homoseksuele fans. Die verblijven nu een week in een land met een nogal homofobe achtergrond. Recent onderzoek geeft aan dat tweederde van de ServiŽrs homoseksualiteit als een ziekte ziet. Zeven op de tien homo's heeft met fysiek geweld te maken gehad of kent iemand die dit heeft ervaren. Netwerk is in Belgrado en peilt de stemming onder homo-organisaties en festivalgangers.

Braziliaanse drugsbendes
Al jarenlang woedt er een hevige strijd in de Braziliaanse favela's tussen de drugsbendes en de politie. De drugsbendes bestaan vaak uit jongens van pas veertien jaar oud, die hun ziel hebben verpand aan de coke. Een reportage van binnen uit de sloppen van Rio de Janeiro, met de bendes mee op stap.

Presentatie: Aart Zeeman.

In deze uitzending van Netwerk was Marc de Hond te gast. De presentatie was in handen van Aart Zeeman. Deze uitzending van het programma Netwerk werd uitgezonden op maandag 19 mei door de EO en de NCRV. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie