Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 19-3-2008

19-3-2008

Netwerk

1295 x bekeken | 0 reacties
6
Commissie pleit voor heropening zaak Ina Post
De Commissie Evaluatie Afgesloten Strafzaken (CEAS) pleit voor heropening van de zaak Ina Post. In het rapport dat de commissie gisteren presenteerde aan de advocaten van Post wordt bevestigd dat in haar zaak gerechtelijke dwaling heeft plaatsgevonden. Het is bijna twintig jaar geleden dat de bejaardenverzorgster werd veroordeeld voor doodslag. De afgelopen anderhalf jaar heeft de CEAS de zaak opnieuw doorgelicht. Deze commissie werd ingesteld naar aanleiding van de bevindingen omtrent justitiŽle fouten in de Schiedammer Parkmoord. Netwerk sprak met Geert-Jan Knoops, advocaat van Ina Post en met Harrie Timmerman, criminoloog en schrijver van het boek Het ware verhaal over Ina Post.

Tekort aan gymles op basisscholen
Een groot aantal leerlingen van Friese basisscholen krijgt komende maand geen gymles en dat terwijl er juist zo op wordt gehamerd dat kinderen meer moeten bewegen. Er is een tekort aan bevoegde gymleraren ontstaan, doordat de bevoegdheid om gymles te geven sinds 2005 niet meer in het studiepakket van de pabo zit. Het tekort doet zich niet alleen voor in Friesland, aldus Harry Blume van CNV Onderwijs die ook signalen hiervan opvangt uit de grote steden. In Netwerk reacties van Blume, Jan Sijtsema, coŲrdinator van een groot aantal Friese protestants-christelijke basisscholen, hoogleraar bedrijfs- en sportgeneeskunde Willem van Mechelen en een aantal docenten.

Portret oorlogsfotograaf Chris Hodros
Het is morgen vijf jaar geleden dat de Verenigde Staten Irak binnenvielen. De Amerikaanse oorlogsfotograaf Chris Hondros bezocht sindsdien het land elf keer. Aan de hand van zijn foto's, die soms dramatisch zijn, blikt hij terug op zijn bezoeken aan Irak. In Netwerk een portret van oorlogsfotograaf Chris Hondros.

Presentatie: Aart Zeeman.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op woensdag 19 maart door de EO en de NCRV. Te gast waren Geert-Jan Knoops en Harrie Timmerman. De presentatie was in handen van Aart Zeeman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie