Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 19-6-2008

19-6-2008

Netwerk

1442 x bekeken | 0 reacties
6
Drie van de vier mensen zwijgt bij asociaal gedrag
Uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau blijkt dat drie van de vier mensen zwijgen bij asociaal gedrag. Vooral het gebrek aan respect en solidariteit vinden veel mensen zorgelijk. Netwerk nam de proef op de som en keek wanneer we elkaar wel en wanneer niet durven aan te spreken op asociaal gedrag. Beatrijs Ritsema, schrijft wekelijks over onze omgangsvormen en vertelt waarom we zo vaak onze mond zo vaak niet durven open te doen.

Tachtig jaar eeuwige trouw
Exclusief interview met Nederlands eerste 'eiken' bruidspaar. Pieter en Henriette Jeanne Ably zijn beiden 102 jaar en hopen aanstaande maandag met een bescheiden feestje in familiekring hun 80-jarige bruiloft te vieren. Elkaar spreken en begrijpen kunnen ze bijna niet meer, maar toch zijn ze onafscheidelijk.

De vuilnisbelt van Napels
De maffia speelt een grote rol in het vuilnisprobleem van Napels waar het vuil nu al maandenlang niet wordt opgehaald. De Napolitaanse maffia, de Camorra, heeft er baat bij dat het storten en verwerken van het vuilnis in Napels een zooitje blijft. Chemisch- of zelfs radioactief afval kan zo makkelijk gedumpt worden tussen het huisvuil. Het vermoeden bestaat dan ook dat de maffia bestuurders omkoopt of intimideert en het verzet van bewoners van Napels tegen nieuwe vuilnisbelten aanwakkert. Netwerk was in Napels en zag hoe de stapels vuil zich ophopen en hoe de maffia de controle houdt over de afvalbergen.

Presentatie: Marjan Molenaar.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op donderdag 19 juni door de EO en de NCRV. Te gast was Beatrijs Ritsema. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie