Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 19-8-2008

19-8-2008

Netwerk

1118 x bekeken | 0 reacties
6
Nederlandse vrouw van Georgische president spreekt
Sandra Roelofs, de echtgenote van president Saakasjvilli van GeorgiŽ spreekt in Netwerk over de situatie van het door oorlog getroffen land. Voor het eerst sinds het conflict in Georgie laat de uit Zeeland afkomstige vrouw zich in de Nederlandse media uit. Zij maakt zich zorgen over de situatie waarin GeorgiŽ nu verkeert en over het lot van haar man. In Netwerk een exclusief interview met de presidentsvrouwe.

Ouderen uit de zorg
Steeds meer 50-plussers verlaten vroegtijdig de zorg. Jaarlijks gaat het om duizenden ervaren verpleegkundigen. Zij vinden hun werk fysiek en mentaal te zwaar geworden. Het vertrek van deze verpleegkundigen is een flinke aderlating voor de zorg. Hun kennis en ervaring gaat verloren en dat terwijl er tegenwoordig veel jonge en onervaren krachten rondlopen. Netwerk sprak met diverse verpleegkundigen die overgestapt zijn naar Buurtzorg: een kleinschaliger initiatief voor thuiszorg, waar de werkdruk minder hoog ligt en meer ruimte is voor persoonlijk contact.

Melk dagvers?
In het derde deel van 'Ons dagelijks brood' aandacht voor de claim die op veel melkverpakkingen staat: dat het om een 'dagvers' produkt gaat. Het blijkt dat deze aanduiding niets te maken heeft met de tijd die verstrijkt tussen het melken van de koe en de verkoop van de melk in de winkel.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op dinsdag 19 augustus door de EO en de NCRV. Te gast was Sandra Roelofs. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie