Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 19-4-2007

19-4-2007

Netwerk

1092 x bekeken | 0 reacties
6
Toenemende bezorgdheid over mogelijke gevolgen alcohol tijdens zwangerschap
Er is toenemende bezorgdheid over de mogelijke gevolgen van alcohol tijdens de zwangerschap. Zo komt bij ongeveer één tot drie op de duizend geboortes het Foetaal Alcohol Syndroom (FAS) voor. FAS omvat de mentale en fysieke tekortkomingen bij kinderen die tijdens de zwangerschap zijn blootgesteld aan alcohol, zoals bij Bert die bijna twaalf jaar is. Toch blijft 35 tot 50% van de zwangere vrouwen alcohol drinken. Hoe schadelijk is drinken tijdens de zwangerschap werkelijk? En hoe dient dit probleem opgelost te worden? In Netwerk het verhaal van Bert.

Hoe leven de verkiezingen in de Franse banlieues?
Aanstaande zondag kunnen de circa 44 miljoen kiesgerechtigde Fransen naar de stembus. Onder hen ook de jongeren van de Franse voorsteden. Deze banlieues waren anderhalf jaar geleden het toneel van ernstige rellen. Hoe kijken de jongeren eigenlijk tegen de verkiezingen aan? Netwerk reisde af naar de banlieues, peilde daar de dreigende stemming en sprak met de jongeren.

Presentatie: André Zwartbol.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op donderdag 19 april door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van André Zwartbol. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie