Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 18-10-2006

18-10-2006

Netwerk

989 x bekeken | 0 reacties
6
De Parels en de kroon
Aan de vooravond van het bezoek van Koningin Beatrix aan de Antillen verschijnt vandaag het boek De Parels en de kroon. Daarin maakt historicus Gert Oostindie een eind aan de mythe dat het Nederlands koningshuis actief betrokken zou zijn geweest bij de afschaffing van de slavernij. Tegelijkertijd maakt hij duidelijk dat de Oranjes in de persoon van Juliana en Beatrix, een grote rol hebben gespeeld in het beleid voor de Antillen en Aruba. De persoonlijke betrokkenheid van met name koningin Beatrix, zou achter de schermen van invloed zijn geweest op politieke beslissingen.

Programma van het Volk
Een overweldigende meerderheid van 92% van de Nederlanders denkt dat met een snellere vervolging van criminelen Nederland veilig wordt. Verder denkt de Nederlandse burger dat naast snellere vervolging vooral meer toezicht zal helpen. Ze wil dan ook cameratoezicht in winkelgebieden, meer blauw en andere toezichthouders op straat en langdurige ondertoezichtstelling van jonge wetsovertreders.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op woensdag 18 oktober door de EO en de NCRV. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie