Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 18-3-2008

18-3-2008

Netwerk

886 x bekeken | 0 reacties
6
Geweld door jongeren neemt toe
Een groeiend aantal jongeren van twaalf tot zeventien jaar gaat zich te buiten aan geweldsdelicten, blijkt uit cijfers van Justitie. Afgelopen weekend nog werd een 74-jarige vrouw in Lisse door een jongen van een jaar of twaalf mishandeld. Wat bezielt deze jonge daders? In Netwerk een gesprek met de vrouw uit Lisse. Daarnaast spreekt Netwerk met Justitie over de stijgende cijfers van geweldsdelicten gepleegd door jongeren en met Slachtofferhulp Nederland, waar de daders geconfronteerd worden met de schade die zij aanrichten bij hun slachtoffers.

Steeds meer gevallen van koolmonoxidevergiftiging
Koolmonoxidevergiftiging komt steeds vaker voor. Afgelopen weekend raakten er in Amsterdam vijf mensen onwel door koolmonoxidevergiftiging. Verderop in de stad werd diezelfde dag ook in enkele woningen en een winkel in Amsterdam West een dodelijke concentratie koolmonoxide gemeten. In Netwerk een reportage over een gezin dat aan de dood ontsnapte en een campingeigenaar die twee mensen dood aantrof in hun caravan.

De Tibetaanse gemeenschap in Kathmandu
Het blijft onrustig in Tibet. De in eerste instantie vreedzame protesten tegen de Chinese overheersing ontaardden deze week in geweld, waarbij China hardhandig ingreep. De afgelopen jaren zijn tienduizenden Tibetanen over de grens vanuit China naar Nepal gevlucht. Velen kwamen uiteindelijk in de Nepalese hoofdstad Kathmandu terecht, waar een flinke Tibetaanse gemeenschap is ontstaan. Netwerk sprak met de Tibetanen in Kathmandu over de situatie in hun land dat al decennialang door China overheerst wordt en is aanwezig bij een vreedzame protestmars.

Presentatie: Tijs van den Brink.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op dinsdag 18 maart door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Tijs van den Brink. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie