Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 18-2-2008

18-2-2008

Netwerk

1383 x bekeken | 0 reacties
6
Ajax van de beurs?
Na een rapport over het technische beleid van de afgelopen tien jaar is er een crisis ontstaan bij de Amsterdamse voetbalclub Ajax. Een commissie, die onder leiding stond van Uri Coronel, concludeerde dat de beursgang van Ajax in 1998 tot nu toe financieel te weinig heeft gebracht. Hun advies luidt dan ook om te onderzoeken of het nog wel zin heeft om beursgenoteerd te blijven. In Netwerk een gesprek met de oudste aandeelhouder, mevrouw Spanjaart.

Kabinet Balkenende scoort een zes
Deze week viert het kabinet haar eenjarig bestaan, maar echt reden voor een feest is er niet. De jongerenorganisaties vinden dat Balkenende en zijn ploeg middelmatig gedraaid hebben. Ze geven hen net een ruime zes als rapportcijfer. In Netwerk werpen de vertegenwoordigers van de jongerenorganisaties een kritische blik op het eerste kabinetsjaar. We vroegen de toekomstige generatie politici wat zij vinden van Balkenende IV.

Kosovo viert feest
Honderden Kosovaren uit Nederland hebben afgelopen nacht in Rotterdam de onafhankelijkheid van hun land gevierd. Het feest werd georganiseerd door de Nederlander Jef Balaj. Hij zocht in het voorjaar van 1997 tijdens de gedwongen exodus van Kosovaren van Albanese komaf wanhopig naar zijn verdreven familie. Een team van Netwerk filmde hem toen en nu. Toen in de Noord-Albanese stad Kukes, waar honderdduizenden Kosovaren hun toevlucht zochten. Nu in de euforie van een groots feest ter gelegenheid van de pas verworven onafhankelijkheid van Kosovo.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op maandag 18 februari door de EO en de NCRV. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie