Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 18-8-2008

18-8-2008

Netwerk

1005 x bekeken | 0 reacties
6
Vluchtelingen in GeorgiŽ
Door de oorlog in GeorgiŽ zijn veel mensen uit de steden Gori en Tschinvali gevlucht. De meeste vluchtelingen trekken naar de Georgische hoofdstad Tbilisi. Piet de Blaauw bericht vanuit GeorgiŽ over de situatie ter plaatse. Hoe staat het met de vluchtelingen en de hulpverlening?

Circustaferelen in Chinese dierentuin
Chinese dierentuinen kopen massaal Afrikaanse wilde honden in Zuid-Afrika om hun kooien te vullen. Netwerk bezocht deze dierentuinen en constateerde dat het met het dierenwelzijn droevig gesteld is. Het woord circus is beter op zijn plaats om de taferelen in deze dierentuinen te beschrijven. De wilde honden kwijnen weg in kleine kooien en worden door het Chinese publiek belaagd. Een undercover reportage over dierenhandelaren in Zuid-Afrika en China, die vertellen dat vooral dieren uit het wild erg in trek zijn. En dat gaat ten koste van de wilde populatie die in heel Afrika nog maar zo'n 3000 stuks telt.

Presentatie: Frank du Mosch.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op maandag 18 augustus door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Frank du Mosch. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie