Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 18-4-2008

18-4-2008

Netwerk

1075 x bekeken | 0 reacties
6
De dreiging van de bermbom
Twee Nederlandse militairen zijn vandaag in de Afghaanse provincie Uruzgan om het leven gekomen, toen hun militaire voertuig inreed op een bermbom. Een van hen is de zoon van de nieuwe commandant der strijdkrachten Peter van Uhm. Twee andere soldaten raakten zwaargewond bij de aanslag, waarvan een in kritieke toestand verkeert. Twee weken geleden nog raakten in totaal elf soldaten gewond bij vier verschillende aanslagen met een bermbom. Het aantal slachtoffers door deze zogenoemde ge´mproviseerde explosieven is de afgelopen jaren flink toegenomen. Aandacht voor de nieuwe vijand van de Nederlandse strijdkrachten: de bermbom.

Oud-leerlingen uiten kritiek op Glenn Mills
Bijna tachtig procent van de jongeren die in het heropvoedingskamp Glenn Mills hebben gezeten, keren na behandeling weer terug in de criminaliteit. Dit blijkt uit nieuwe cijfers over het instituut. Eind jaren negentig werd Glenn Mills opgericht om het toenemende aantal criminele jongeren aan te pakken. Naar Amerikaans voorbeeld wordt hier de jongeren op een militaire en vaak fysieke wijze structuur bijgebracht. Het leek succesvol en Theo van Gogh maakte zelfs een speelfilm over het heropvoedingskamp. Nu komt een groep oud-leerlingen van Glenn Mills naar buiten met verhalen die een heel ander licht werpen op het instituut. In Netwerk spreken deze oud-leerlingen over geweld, dwang en psychische schade die hen naar eigen zeggen is toegedaan.

Presentatie: Frank du Mosch.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op vrijdag 18 april door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Frank du Mosch. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie