Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 17-9-2008

17-9-2008

Netwerk

757 x bekeken | 0 reacties
6
Adopteer een vermiste
Een reportage over de Amerikaanse begraafplaats in Margraten, één van de grootste begraafplaatsen ter wereld. Ruim achtduizend bevrijders liggen er sinds de Tweede Wereldoorlog begraven. Omdat Margraten voor nabestaanden nu niet bepaald om de hoek ligt, hebben Nederlanders de graven geadopteerd om de gesneuvelden te eren. Naast de vele slachtoffers, zijn ook veel vermisten te betreuren. Om ook de herinnering aan hen levend te houden, is een campagne van start gegaan om deze vermisten te 'adopteren'.

Kinderen zijn slechte fietsers
Kinderen in het basisonderwijs fietsen steeds slechter. Dat meldt Veilig Verkeer Nederland vandaag. Kinderen uit de groepen 7 en 8 maakten dit jaar meer fouten voor het examen dan vorig jaar. Vooral afslaan gaat vaak fout. Achterom kijken, links en rechts kijken bij het oversteken en voorrang geven, gaan ook regelmatig mis. Netwerk gaat zoek naar de oorzaken van dit probleem.

Dissident in laatste dicatatuur van Europa spreekt
Hij is presidentskandidaat en dissident in de laatste dictatuur van Europa, Wit-Rusland. Jarenlang zat hij in de gevangenis, tot afgelopen maand. Toen kwam Aleksandr Kozoelin onverwacht vrij. Op doorreis naar de Amerikaanse president Bush spreekt Netwerk exclusief met hem.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op woensdag 17 september door de EO en de NCRV. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie