Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 17-7-2008

17-7-2008

Netwerk

989 x bekeken | 0 reacties
6
Wat is er mis met Schiphol?
Steeds meer Nederlanders vertrekken voor een weekeindje weg of een vakantie in het zonnige zuiden vanaf de vliegvelden Weeze, Düsseldorf of Frankfurt in plaats van Schiphol. Het aantal boekingen bij KLM zal dit jaar afnemen met een half miljoen tot één miljoen, zegt de KLM. Volgens KLM-directeur Peter Hartman kiezen steeds meer Nederlanders voor een buitenlandse luchthaven vanwege de vliegtaks, een extra heffing die op 1 juli is ingevoerd in Nederland. Voor een vlucht binnen Europa komt die neer op 11,25 euro, voor een intercontinentale vlucht op 45. Maar zijn Nederlanders daadwerkelijk dusdanig zuinig dat ze bereid zijn extra naar Duitsland te rijden om enkele tientjes op een vliegticket te besparen? Of zijn er nog meer redenen waardoor Schiphol steeds minder populair lijkt te worden?

In de klauwen van de Taliban
Het was wereldnieuws vorig jaar zomer: de gijzeling van drieëntwintig Koreaanse christenen in Afghanistan. Naast medeleven kregen ze verwijten en verwensingen over zich heen. Precies één jaar later vertelt een van hen deze week voor het eerst zijn verhaal aan Netwerk. De leider van de groep, Yoo Kyung-sik, over zes weken in het hol van de leeuw.

Presentatie: Tijs van den Brink.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op donderdag 17 juli door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Tijs van den Brink. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie