Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 17-1-2008

17-1-2008

Netwerk

1308 x bekeken | 0 reacties
6
Hulp aan zwerfjongeren niet verbeterd
In Nederland zijn naar schatting 6000 zwerfjongeren, concludeert de Algemene Rekenkamer in een rapport dat vandaag werd gepubliceerd. De rekenkamer doet al sinds 2002 onderzoek naar de jongeren. Hoewel de opvang en de begeleiding van de probleemjongeren bij veel bestuurders de laatste jaren op de politieke agenda staat, wijst niets erop dat de problemen zijn verminderd. In augustus volgde Netwerk twee zwerfjongeren, Jay en Desilu. In de uitzending ziet u hoe het hen nu vergaat.

Zwangerschap uitdragen ongeacht kans op Downsyndroom
Volgens kinderarts Michel Weijerman van het VU medisch centrum, worden er steeds meer kinderen met het syndroom van Down geboren. In Netwerk het verhaal van Hilde Roothart en haar zoontje Teun, die het Downsyndroom heeft. Als vrouw die ouder is dan 36 jaar had Hilde een grotere kans op een kind met dit syndroom. Zij liet zich bewust niet testen en staat daarmee symbool voor vrouwen die op latere leeftijd een kind krijgen en zich niet laten screenen, ondanks het verhoogde risico op het syndroom van Down.

Presentatie: André Zwartbol.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op donderdag 17 januari door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van André Zwartbol. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie