Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 16-10-2007

16-10-2007

Netwerk

913 x bekeken | 0 reacties
6
Samenleving steunt militairen in Uruzgan onvoldoende
Steunen we de militairen in Uruzgan wel genoeg? Minister Van Middelkoop (Defensie) vindt van niet, zei hij onlangs. Volgens Van Middelkoop ontbreekt het Nederlanders aan patriottisme. In Netwerk een reportage over dit vermeende gebrek aan steun voor de Nederlandse militairen. Daarin onder meer aandacht voor de stickeractie van Libanon-veteraan Fred Janssen. Van de stickers met teksten als 'Ik ondersteun onze jongens en meiden in Afghanistan' zijn er al meer dan 40.000 besteld.

Psychische stoornissen bij allochtone jongeren
Jonge Marokkanen lopen aanzienlijk meer kans op psychische stoornissen dan autochtonen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Utrechtse psychiater en epidemioloog Paul Selten. In Netwerk reageert Selten op het bericht van de familie van Bilal B., die zegt dat B. schizofreen zou zijn geweest. B. stak afgelopen weekend twee agenten neer in een politiebureau in Amsterdam Slotervaart, waarna hij werd doodgeschoten.

Presentatie: Tijs van den Brink.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op dinsdag 16 oktober door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Tijs van den Brink. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie