Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 16-5-2007

16-5-2007

Netwerk

1101 x bekeken | 0 reacties
6
Extra hulp voor 'zwarte' eindexamenklas
Voor leerlingen in de eindexamenklassen is het vanaf vandaag weer zweten en zwoegen. Zo ook voor de scholieren van 6 vwo van het Hervormd Lyceum West in Amsterdam die aan hun Centraal Schriftelijk Eindexamen zijn begonnen. De als 'zwart' bestempelde school heeft extra maatregelen genomen om de leerlingen te laten slagen. Netwerk ging naar de school en peilde de stemming.

Shell negeert uitspraken Hooggerechtshof Nigeria
Shell gaat door met het affakkelen van gas in Nigeria, ondanks twee uitspraken van het Nigeriaanse Hooggerechtshof. Het gas komt vrij bij de oliewinning, het affakkelen is een goedkope manier om er van af te komen. De lokale bevolking, milieuorganisaties en de politiek komen nu in opstand: het is slecht voor de volksgezondheid en draagt bij aan het broeikaseffect. Een reportage.

Ex-moslim bedreigd met de dood
Het is een grondrecht in ons land: de vrijheid van godsdienst. Dat de vrijheid om afstand te nemen van je geloof niet vanzelfsprekend is, ondervond de 22-jarige Ehsan Jami. Deze Nederlander van Iraanse afkomst gelooft niet meer in de islam. Hij wil dit ook gewoon in het openbaar kunnen zeggen, maar dat is hem op doodsbedreigingen komen te staan. Jami richtte het centraal comité voor ex-moslims op en kreeg naast haatmails ook honderden e-mails van jongeren die met dezelfde gevoelens en problemen kampen.

Presentatie: Aart Zeeman.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op woensdag 16 mei door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Aart Zeeman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie