Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 16-6-2008

16-6-2008

Netwerk

1125 x bekeken | 0 reacties
6
Kraakbeweging
De kraakwereld ligt onder vuur. Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt zelfs dat er een kraakverbod moet komen. Krakers van nu zouden geen idealen meer hebben, alleen maar gratis willen wonen en bovendien steeds gewelddadiger worden. In Netwerk een reportage over de Amsterdamse kraakscene.


Het Vrouwenelftal

Fatimazohra Hadjar
Ze zijn gedreven, talentvol, idealistisch en steken boven het maaiveld uit. In de voetbalmaand van 2008 maakt Netwerk zijn eigen selectie in de portrettenserie Het Vrouwenelftal. Bijzondere Nederlandse vrouwen die weigeren aan de zijlijn te blijven staan maar de handen uit de mouwen steken. In de zesde reportage in deze serie een portret van Fatimazohra Hadjar. Hadjar werkt als zelfstandig jongerenwerkster dagelijks met Marokkaanse en andere allochtone jongens. Ze staat de moeilijke jongens in haar stadsdeel Slotervaart bij als ze schoolproblemen hebben, en zoekt ze soms ook thuis op. Als een van de weinigen wordt zij door de probleemjongeren nog vertrouwd. Onvoorwaardelijk kiest ze voor hen, hoe onhandelbaar ze ook zijn.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op maandag 16 juni door de EO en de NCRV. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie