Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 16-2-2007

16-2-2007

Netwerk

1273 x bekeken | 0 reacties
6
Amnesty Award voor film Jennifer Lopez
In 1998 werd de 27-jarige Hester van Nierop vermoord in de Mexicaanse grensstad Ciudad Juárez. De afgelopen veertien jaar zijn daar zeker 370 vrouwen om het leven gebracht. Het verhaal van de moordstad greep filmster Jennifer Lopez zo aan dat ze besloot er een film over te maken waar ze zelf de hoofdrol in speelt. Voor die film, Bordertown, kreeg zij van Amnesty International een onderscheiding. Netwerk ging met de ouders van Hester naar de presentatie van de film op het filmfestival in Berlijn.

Stemming over Irak-beleid Bush
Het Huis van Afgevaardigden in Amerika stemt over de resolutie die het sturen van 21.500 extra troepen naar Irak afkeurt. Waarschijnlijk wordt de resolutie aangenomen en dat zou een unieke veroordeling betekenen van het Irak-beleid van president Bush. De resolutie is overigens niet bindend voor het Witte Huis. Ondertussen balanceert Irak op het randje van een burgeroorlog. Een reportage over de huidige situatie in Irak.

Presentatie: Frank du Mosch.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op vrijdag 16 februari door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Frank du Mosch. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie